PRASLINES MAZET DE MONTARGIS

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Photo Credit: MAZET
The only true and unique prasline was created in the 17th Century by Clement Jaluzot, the cook of the Duke de Choiseul, Count de Plessis-Praslin, he established his store in the city of Montargis in order to sell his praslines. In 1903, Léon Mazet and his wife Jeanne Vieillard, decided to buy the prasline recipe and they created “la Maison Mazet”.

And today, the main store is still located in the city of Montargis in the Loiret area.
The recipe of this grilled and caramelized almond is the same since 1636.
You need to try:
Additionally to the praslines, Mazet created a range of a very high quality of chocolate candies. If we have a real love for the “Kaloudjas” (almonds covered by a Giandjua chocolate), we know you’ll inevitably find your favorite one among the “Amandas” (cocoa, dark chocolate, nougat), the “Givrettes (nougat, almonds, milk chocolate, ice sugar), “Grêlons” (nougat, hazelnuts, milk chocolate, ice sugar) and other specialities.
For chocolate crazy lovers, they created as well a range of chocolate fondues with different flavours, you can reheat the fondue in a beautiful Mazet glass and enjoy it with friends or for a selfish moment!
PRASLINES MAZET
43, rue Général Leclerc
45200 Montargis
Phone number: 02 38 98 63 55
or
MAISON DE LA PRASLINE MAZET
37, rue des Archives
75004 PARIS
Phone number: 01 44 05 18 08

 

It’s also possible to order online.

PRASLINES MAZET DE MONTARGIS

La véritable, la seule et l’unique prasline a été créée au 17ème siècle, par Clément Jaluzot, alors officier de bouche du Duc de Choiseul, comte de Plessis-Praslin, il s’installe alors à Montargis pour vendre ses pralines.
En 1903, Léon Mazet et sa femme Jeanne Vieillard rachètent la recette et fondent ainsi la maison Mazet.
La boutique principale de la Maison Mazet se situe toujours à Montargis dans le Loiret.
La recette de cette amande grillée et caramélisée est la même depuis 1636.
A essayer :
En plus des praslines, une gamme de confiseries de très grande qualité a été développée, si nous avons une préférence pour les “Kaloudjas” (amandes enrobées d’un chocolat Gianduja), vous trouverez forcément votre bonheur parmi les
“Amandas” (cacao, chocolat noir, nougatine aux amandes), “Givrettes” (nougatine, amandes, chocolat au lait, sucre glace), “Grêlons” (nougatine, noisettes, chocolat au lait, sucre glace) et autres spécialités.
Pour les fous de chocolat, ils ont également élaboré une gamme de fondues aux différents parfums, à réchauffer dans un joli verre et à déguster à plusieurs ou égoïstement!
PRASLINES MAZET
43, rue Général Leclerc
45200 Montargis
Tél: 02 38 98 63 55
ou
MAISON DE LA PRASLINE MAZET
37, rue des Archives
75004 PARIS
Tél: 01 44 05 18 08
Il est également possible de commander en ligne.

 

2 thoughts on “PRASLINES MAZET DE MONTARGIS

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